Winnaar vuurpijlen 2012

Fresh Spegelaere en Oostendse Revue winnen Vuurpijlen 2012


Op Ondernemend Oostende werden maandagavond de jaarlijkse Vuurpijlen uitgereikt. De prijzen bekronen personen of organisaties die zich het voorbije jaar verdienstelijk hebben gemaakt.

De Vuurpijl voor economische verdienste gaat naar Spegelaere.
De Groep Spegelaere is een sterk regionaal merk met vier winkels in Oudenburg, Eernegem, Oostende en Jabbeke. Afgelopen jaar namen ze een nieuw hoofdkwartier en distributiecentrum in Eernegem in gebruik, waardoor ze zich versterkten inzake organisatie en efficiƫntie. Een mooi voorbeeld hoe een familiebedrijf door middel van creativiteit en terreinkennis kan overleven in een markt boordevol internationale concurrenten.

De Vuurpijl voor sociaal, culturele of andere verdienste gaat dit jaar naar de ploeg van D'Ostensche revue. De ploeg van D'Ostensche Revue slaagt er al 13 jaar in om zonder subsidies een breed publiek te bereiken. Ze bouwen daarbij eigenhandig een turnzaal om tot toneelzaal bij gebrek aan degelijke infrastructuur. Ze bewijzen dat je ook op een ludieke manier de actualiteit kan belichten.

De leden van Perskring Oostende verkozen beide kandidaten. Telling van de stemmen gebeurde onder toezicht van het Economisch Huis en VOKA. De laureaten kregen elk een kunstwerk van de Oostendse kunstenaar Bart Simoens. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Jean Vandecasteele. De Vuurpijlen zijn een organisatie van het Economisch Huis, VOKA en Perskring Oostende.